Uncategorised

​​Alberdingk Thijm Scholen heeft een eigen ​schoolbus met 33​ zitplaatsen. De bus kan door alle scholen die zijn aangesloten bij Alberdingk Thijm Scholen worden ingezet voor korte ritten naar uitstapjes in het Gooi en omgeving. Zo konden leerlingen van de Wilge het afgelopen jaar met de bus naar een muziekvoorstelling van Muziekcentrum van de Omroep (MCO). Lidwien Vos, directeur van de Wilge in Hilversum: 'De leerlingen vonden het hartstikke leuk, ook al was het een kort ritje. We hoefden veel minder ouders te vragen om te rijden voor een excursie als deze.' ​

De chauffeurs rijden nu alweer ruim een jaar met veel plezier op de bus en zorgen voor het onderhoud van de bus. De kans is groot dat u de bus al eens voorbij heeft zien rijden want hij is bijna elke dag op de weg.​​​​

Na groep 8 kunnen leerlingen kiezen voor vervolgonderwijs bij Alberdingk Thijm Scholen. Op alle niveaus biedt Alberdingk Thijm Scholen verschillende scholen met elk een eigen onderwijsconcept. Kansen bieden, brede ontplooiing van leerlingen, international mindedness en ICT - verrijkend onderwijs zijn uitgangspunten op alle scholen.

Leren met creatieve technologie

Binnen Alberdingk Thijm Scholen hebben we de beschikking over een prachtig ingerichte Techspace. Dit is een ruimte waar leerlingen en docenten van onze scholen kennis kunnen maken met de nieuwste mogelijkheden op het terrein van creatieve technologie. Het Techspace is weer onderverdeeld in 3 thema's:

  • Mediaspace: fotograferen en filmen met green screen, stopmotion filmpjes maken, 360 graden fotografie, augmented -en virtual reality
  • Robospace: een ruime aanbod aan programmeren en robots
  • Makerspace: 3D printing, lasersnijden, techniek

De leerlingen volgen in de Techspace workshops die variëren in lengte van een uur tot een dagdeel. Deze workshops worden verzorgd door hiervoor speciaal opgeleide Techcoaches.​

Locatie: Het techspace bevindt zich op de zolder van de Prins Benrhardstraat 160 in Hilversum.​

Het buitenhuis is het voormalige voorhuys van boerderij Brambergen. Een huis uit 1634 dat Natuurmonumenten ter beschikking heeft gesteld aan leerlingen van Alberdingk Thijm Scholen. Alle scholen kunnen gebruik maken van dit 'klaslokaal in het bos', voor educatieve doelen en sociale activiteiten.​

De Titus Brandsmaschool is een basisschool in Hilversum​ en ​maakt deel uit van Alberdingk Thijm Scholen. Deze scholenkoepel biedt primair en voortgezet onderwijs in het Gooi op katholieke grondslag. Speerpunten van het onderwijs zijn Engels op school van 4 - 18 jaar, ICT in de klas ​en alles What Really Matters. Alle 18 basisschoollocaties en 8 middelbare scholen geven daar op een eigen w​​​​ijze invulling aan. ​​

Door bundeling van krachten worden faciliteiten mogelijk gemaakt als: kwalitatief hoogwaardige ICT voorzieningen op de scholen, de schoolbus, het Techspace voor ondermeer programmeerlessen en een inspirerend scholingsaanbod voor leerkrachten en het Buitenhuis.

In 1945 dachten velen dat de tijd van vrijheidsberoving, onderdrukking, vervolging en moord om redenen van ras, ideologie en macht nóóit meer zou kunnen terugkeren of zich zou kunnen herhalen. Vandaag de dag weten we wel beter. In onze wereld worden nog altijd mensen onderdrukt, vervolgd, gedood vanwege ras, godsdienst, kleur of armoede. De gewetensgevangene is in vele landen in de wereld een helaas zeer actuele verschijningsvorm. Niet voor niets bestaat er bijv. een Amnesty-International. Titus Brandsma was ook een gewetensgevangene. Men zou hem een eigentijds patroon van al deze politieke gevangenen en vervolgden van nu kunnen noemen. Titus Brandsma kunnen we als voorbeeld onder een ieders aandacht brengen, die zich op geweldloze wijze willen inzetten voor een betere samenleving, waar vrijheid en verdraagzaamheid, geloven en laten geloven, sociale gerechtigheid, liefde, medemenselijkheid en vrede heersen. En die dat graag bevestigd willen zien.

Onderwijs en pers

Hij was niet bang. Al ver voor de bezetting van Nederland door de nazi's, protesteerde hij tegen de Jodenvervolging in Hitler-Duitsland. Al in 1935 schreef Titus: Wat nu tegen de Joden gedaan wordt, is een daad van lafheid. De vijanden en de bestrijders van Joden zijn wel klein, dat zij zo optreden. Te menen dat zij daardoor de volkskracht openbaren of versterken, is de waan der zwakheid.

Toen de oorlog eenmaal was uitgebroken, bleek er één hoogleraar te zijn aan de universiteit van Nijmegen, die een nazi was. In een Senaatzitting werd deze hoogleraar door Titus Brandsma aangepakt en medegedeeld dat hij niet thuishoorde op de universiteit, omdat hij als een verrader beschouwd kon worden. Ook toen sliepen de verraders niet en een dergelijke getuigenis van Titus zou zonder meer doorgegeven worden aan de bezetters. Dat werkte echter niet remmend op de activiteiten van Titus tegen de nationaalsocialistische overheersing. Zo protesteerde hij tegen de maatregel dat kloosterlingen niet langer aan het hoofd van een onderwijsinstelling mochten staan en tegen het feit dat de salarissen van deze mensen in het onderwijs gehalveerd werden. Ook protesteerde hij tegen het verplicht moeten opnemen van advertenties van de NSB en tegen de pogingen om  de nationaal-socialisten op de plek van hoofdredacteuren te krijgen.

​Titus Brandsma en WW II 

Door vrienden om hem heen werd hij gewaarschuwd en dat hij moest oppassen voor de Duitsers. Titus antwoordde hierop: "Ik ben wel wat ongerust, maar ik ben niet bang en me schuilhouden daar voel ik niets voor". De reactie van de Duiters kwam niet lang daarna. De nazi-Duitser Janke rapporteerde aan de General-Kommisar Schmidt: "Pater Titus Brandsma dient wegens systematische voorbereiding van een tegen de Duitse bezettingsoverheid gerichte verzetsbeweging onmiddellijk gearresteerd en naar een concentratiekamp gestuurd te worden". Op 19 januari 1942 werd Titus in zijn klooster in Nijmegen gearresteerd.

Twee SD-ers voerden hem weg. Eerst naar de koepelgevangenis in Arnhem. De volgende dag naar Den Haag. In de weken dat hij daar zat, werd hij steeds verhoord door de nazi Harden. De eindconclusie van Harden was:"Titus Brandsma meent het christendom in bescherming te moeten nemen tegen het nationaal-socialisme. Hij ontkent dit niet,

integendeel. Bij het verhoor kwam hij er vierkant voor uit. Hij toonde zich in zijn vaste overtuiging inderdaad een man van karakter.

Het vonnis werd meteen geveld: "Er ist seht gefärlich".
Zijn lot was bepaald en de martelaarsgang begon: 
eerst naar het concentratiekamp Amersfoort. Gevangenisnnummer 58. Kaalgeschoren en gehuld in een oud uniform, met klompen aan de voeten. Daar in Amersfoort werden gevangenen zwaar mishandeld, soms doodgeknuppeld of doodgetrapt. Kou, ziekten, vooral honger en dysenterie heersten er. Pater Titus Brandsma klaagde niet. Hij bemoedigde zijn medegevangenen, bad met hen, sprak hen toe.

Daarna werd hij overgebracht naar Den Haag, met weer vele verhoren. Daarna, op 16 mei werd hij op transport gesteld naar de gevangenis in Kleef. Tenslotte naar het beruchte concentratiekamp Dachau. Gevangenisnummer 30492, het vuile blauwwit gestreepte gevangenispak en houten sandalen. De beulen trapten en sloegen hem, maar Titus bleef er bijna bovenmenselijk gelaten, rustig onder, biddend, zelfs voor zijn beulen. Na een nieuwe beulpartij werd hij in een soort ziekenbarak opgenomen. Daarna hoorden de andere gevangenen niets meer over Titus Brandsma, alleen nog over zijn dood.

 Prof. dr. L. de Jong schrijft: "In het propvolle Revier, liggend op de strozak waarop voor hem talloze anderen stierven, wacht Titus Brandsma op de dood. Na enkele dagen raakt hij buiten bewustzijn. Op 26 juli, 's middags om 2 uur, maakt een kamparts hem met een injectie af. Titus Brandsma stierf en ging naar zijn Heer. Maar er was een belijder en martelaar geboren. Omwille van zijn God en Vaderland. Als een voorbeeld voor ons allen. Ook vandaag. En ieder jaar wordt zijn sterven herdacht tijdens een mis in Nijmegen. Met altijd een toespraak om duidelijk te maken hoezeer deze moedige en karaktervolle mens en priester ons vandaag nog altijd veel heeft te zeggen.

Wie is Titus Brandsma?

Pater prof. dr. Titus Brandsma werd op 23 februari 1881 geboren als Anno Sjoerd. Zijn geboorteplaats was Oegeklooster, dat bij Bolsward ligt. Zijn familie was van een zeer oud Fries boerengeslacht. Toen hij elf was ging hij naar het voortgezet onderwijs bij de paters Franciscanen in het Brabantse Megen.

 

 ​​Titus Brandsmaschool is onderdeel van Alberdingk Thijm Scholen. Bij Alberdingk Thijm Scholen werken meer dan 750 onderwijsprofessionals verspreid in het Gooi​. ​​​​​​​​​Wij bieden ze de kans zich voortdurend te ontwikkelen. De speerpunten van de organisatie zijn ICT en tweetaligheid en '​alles wat ertoe doet'. ​We zie​n de school als een 'community', waarbij we verder kijken dan alleen de schoolprestaties van de leerlingen. Dit betekent voor docenten en leerkrachten dat zij hiervoor open staan, kunnen meedenken en zich ​hieri​n ontwikkelen.
Leerlingen die meer aan kunnen en snel door de leerstof gaan bieden we de  Lessenserie Leren Programmeren en leerlijn voor bovenpresteerders

​​​​Creatieve T​hnologie (ICT in de klas)

  • ​Groepen 3 t/m 8 hebben de beschikking over  chromebooks 
  • smartborden: ​In alle groepen, met een goede kwaliteit wifi netwerk

Leerlijnen

  • Digitale leerlijn voor bovenpresteerders
  • Aanvullend materiaal (software en apps) voor alle vakken
  • Leren Programmeren als leerstof

Na schooltijd kunt u gebruik maken van de naschoolse opvang. Bij onze school is dat Bink Kinderopvang. De kinderen worden op het schoolplein opgehaald en naar de opvang gebracht op de Lieven de Keylaan. Hier kunt u later de kinderen ophalen.    

Engels bieden we aan volgens de principes van Immersion; geen Engelse les maar les in het Engels.
​2 uur per week, max. 15% van de lestijd. ​Alle leerkrachten zijn gediplomeerd om in het Engels les te geven. 

In de film 'Today is English Day' is te zien hoe de lessen in het Engels er in de praktijk uit zien:

Op onze school hebben wij een leerlingenraad. Uit de groepen 5, 6, 7 en 8 komen per groep twee leerlingen in de leerlingenraad.

Deze leerlingen kiezen aan het begin van het jaar een voorzitter en een notulist. Daarna zijn er vergaderingen waarin de kinderen hun mening kunnen geven over bijvoorbeeld de speelplaats en de activiteiten. Deze voorstellen komen uiteindelijk terug in de teamvergadering, waarin ze besproken en eventueel aangenomen worden. De leerlingenraad wordt georganiseerd door Marlous Otten, leerkracht van groep 3.
 
Waarom een leerlingenraad:
  •  de betrokkenheid van de leerlingen wordt vergroot;
  •  we leven in een democratisch land en willen dat de kinderen daarmee vertrouwd raken.
 
Wat de leerlingen in de leerlingenraad moeten kunnen:
  • ​meningen aanhoren van de medeleerlingen;
  • vergaderen;
  • organiseren. 
De leerlingen worden voor één jaar gekozen.

Onderwijs op de Titus Brandsmaschool

​​​​Het onderwijs bestaat niet alleen uit het verwerven van kennis. Het is ook gericht op het ontwikkelen van creativiteit en op sociale, culturele en lichamelijke vaardigheden; ''What really matters'', met andere woorden onderwijs dat er toe doet staat bij ons centraal.  In ons schoolpla​n (dat steeds voor vier jaren geldt), staat beschreven hoe en wat er onderwezen wordt. Dit schoolplan ligt op school ter inzage. Het onderwijs op onze school is afgestemd op de ontwikkelingen van de leerlingen en gebeurt zoveel mogelijk spelenderwijs.​​

Vakantierooster 2023-2024


Herfstvakantie ma 23-10-2023 t/m vr 27-10 2023
Kerstvakantie ma 25-12-2023 t/m vr 05-01-2024
Voorjaarsvakantie ma 19-02-2024 t/m vr 23-02-2024
Paasweekend vr 29-03-2024 t/m ma 01-04-2024
Meivakantie ma 22-04-2024 t/m vr 03-05-2024
Hemelvaart do 09-05-2024 t/m vr 10-05-2024
Pinksteren ma 20-05-2024
Zomervakantie ma 22-07-2024 t/m vr 30-08-2024

Studiedagen

vrijdag 17 november 2023
woensdag 31 januari 2024
vrijdag 1 maart 2024

De school werkt volgens een continurooster

Maandag:    8.30-14.30 uur
Dinsdag:      8.30-14.30 uur
Woensdag:  8.30-12.30 uur
Donderdag: 8.30-14.30 uur
Vrijdag:        8.30-12.30 uur

Rond de klok van 10 uur en 12 uur zijn er kleine eet-, drink- en speelpauzes.

Op dit gedeelte van de website vindt u de knoppen naar:

    • jaarkalender
    • continurooster​
    • schoolgids
    • vakanties
    • leerlingenraad
    • naschoolse opvang


Wij nodigen u van harte uit een bezoek aan onze school te brengen. Wij verzorgen een rondleiding en geven u graag informatie over de manier van werken op onze school. Tijdens dit bezoek krijgt u een inschrijfformulier van ons.

 

Inloopochtend

Elke woensdagochtend is een inloopochtend vanaf 10 uur. U bent dan welkom in de groepen 1 en 2 om lesjes bij te wonen. Van Martha van Kerkwijk (administratief medewerker) of van juf Anoek​ (directeur) kunt u informatie over de school krijgen en een rondleiding.​​

Open dag

In maart is onze jaarlijkse open dag. Je kunt dan zonder afspraak binnen lopen: dit jaar is dat woensdag 17 maart van 09.00 - 12.00 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci.

Lorem dolor sit amet elit dolor ipsum

Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation linkstijl lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie.

Lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla varius, lorem ut accumsan consequat, orci lacus pulvinar dolor, non hendrerit risus nisl et neque. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Sed ultrices bibendum elementum. Suspendisse ac scelerisque ligula. Etiam lorem diam, auctor sit amet nunc elementum, ullamcorper tempus arcu. Cras nec rhoncus lectus. Donec ante felis, tempor in ante in, auctor ullamcorper metus.

Lorem dolor sit amet elit

Titus Brandsmaschool: de leukste school in Hilversum-Noord

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​De Titus Brandsmaschool is een middelgrote school gehuisvest in een ruim en sfeervol gebouw in Hilversum Noord, aan de rand van de Westerheide. ​Speerpunten van ons onderwijs zijn:​

  • Les in het Engels vanaf groep 1
  • Leren programmeren vanaf groep 1​ 
  • Een eigen device vanaf groep 4 voor het gebruik van o.a. digitaal en -rekenen
  • Ruim aanbod in leerstof en mogelijkheden voor bovenpresteerders​​ 
  • E​rvaren, enthousiast​ een stabiel team leerkrachten​

​En bovenal: de volledige ontwikkeling van de kinderen #DAARGAATHETOM: ​niet alleen taal en rekenen zijn van belang, maar ook ​muziek, toneel, tekenen en handvaardigheid.

Disclaimer

Ondanks de voortdurende zorg en aandacht die Alberdingk Thijm Scholen aan de schoolwebsite besteedt, is het mogelijk dat de informatie op de site onvolledig c.q. onjuist is. De informatie op de site wordt periodiek aangevuld en aangepast; wijzigingen kunnen te allen tijde met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden doorgevoerd.

Een bezoeker van de site mag geen auteursrechtelijke beschermde werken of andere in de site opgeslagen informatie openbaar maken of op enige wijze verveelvoudigen zonder toestemming van Alberdingk Thijm Scholen. Hieronder wordt tevens verstaan het verveelvoudigen van informatie en of delen daarvan door de publicatie op een elektronisch (computer-)netwerk.

Alberdingk Thijm Scholen sluit alle aansprakelijkheid uit voor enigerlei schade, direct of indirect, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van de site en of de informatie, of met de tijdelijke onmogelijkheid om de site en of de informatie te kunnen raadplegen. Daarnaast is Alberdingk Thijm Scholen niet aansprakelijk voor schade, direct of indirect, die het gevolg is van het gebruik van informatie die door middel van de site verkregen is.

 

Privacy

De schoolwebsite neemt uw privacy serieus. Lees het volgende voor meer informatie over ons privacybeleid. De school hecht waarde aan de bescherming van uw persoonlijke gegevens. Door gebruik te maken van deze website aanvaardt u daarmee gebonden te zijn aan deze privacy policy, die kan worden gewijzigd of aangepast van tijd tot tijd zonder voorafgaande kennisgeving.

Persoonsgegevens
U hoeft ons niet te voorzien van persoonlijk identificeerbare informatie om deze website te gebruiken. Als we enige persoonlijke informatie ontvangen, verzamelen en/of verwerken gebruiken we het op een eerlijke en rechtmatige wijze. Wij zullen nooit uw persoonlijke informatie delen met derden.

Deze website bevat links waarmee je de schoolwebsite verlaat en op websites van een andere partij terecht komt. De schoolwebsite heeft geen zeggenschap over de websites van derden waarnaar wordt gelinkt. Het kan dus zo zijn dat op het gebruik van deze websites van derden een andere privacy policy van toepassing is. Wij accepteren geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor (de werking en/of inhoud van) websites van derden. Wij raden u aan het privacybeleid en/of verklaringen van de andere websites die u bezoekt te raadplegen. ​De schoolwebsite is zorgvuldig als het gaat om het geven van correcte en actuele informatie aan de bezoekers van de website. Wij zijn niet verantwoordelijk voor informatie, data, programma’s die u via onze site krijgt van derden. De informatie die u van derden krijgt, vertegenwoordigt niet altijd de mening van ons.

Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.​

Beeldmateriaal

Op de websites en social media kanalen van de scholen van Alberdingk Thijm Scholen wordt veel gebruik gemaakt van representatief beeldmateriaal gemaakt in opdracht van de school. Bij aanmelding op de school wordt om toestemming van publicatie van beeldmateriaal gevraagd. In het algemeen wordt er naar gestreefd leerlingen zoveel mogelijk niet herkenbaar in beeld te brengen. Leerlingen en medewerkers bij wie dat wel het geval is,  is altijd vooraf om toestemming gevraagd. Mocht het voorkomen dat degene die geen toestemming heeft gegeven en toch herkenbaar is op een foto of video toch bezwaar heeft dan kan dat per mail kenbaar worden gemaakt bij de ​schooldirectie. Stuur dan de link mee waar de foto op staat en vermeld erbij om welke school het gaat. Het materiaal zal per direct worden verwijderd.

​Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als onderdeel van de "Analytics"-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken.De school heeft hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen informatie te gebruiken voor andere Google diensten. De informatie die Google verzamelt, wordt zoveel mogelijk geanonimiseerd. Je IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. 

Titus Brandsmaschool
Lopes Diaslaan 87
1222 VC Hilversum
035-6858896
info@titus-brandsmaschool.nl 

Routebeschrijving

Per trein: u stapt uit op station Hilversum Noord. U loopt vanuit het station linksaf op de Bonnikestraat. Bij de Stroeslaan rechtsaf. Deze gaat over in de Lopes Diaslaan. Hier ziet u na 100 meter de school aan uw rechterkant.

Per bus: u stapt uit op de laatste halte op de laan '40 / '45.  Als u uit de bus stapt, gaat u linksaf over de stoep, met de bocht mee op naar de Lopes Diaslaan. Na100 meter ziet u aan de rechterkant de school.

Per auto: komend vanaf de A1 rijdt u Hilversum in via de Johannes Gerardtsweg. Voor het viaduct rechtsaf de Snelliuslaan op. Deze gaat over in Laan '40/ '45. Bij de Lopes Diaslaan rechtsaf: Na 100 meter ziet u aan de rechterkant de school

Hieronder een voorbeeldtekst om de styling van veelvoorkomende HTML elementen in 1 pagina te kunnen controleren. Kopieer de tekst naar je klembord:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus vel nulla id nulla sodales eleifend quis vel mauris. Nulla hendrerit tincidunt ultrices. Quisque scelerisque tempus ligula, et facilisis augue luctus id.

Subtitel (H2)

Cras dui ipsum, vestibulum sit amet tellus in, pharetra pulvinar felis. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Sed euismod, risus a porta laoreet, nibh felis tempus neque, in fermentum risus nisi vel augue.

Subtitel (H3)

Nunc sit amet diam eget nunc gravida lacinia non vitae nulla. Sed posuere gravida nibh, a commodo ante ornare sit amet.

Ongenummerd lijstje

  • Item 1
  • Item 2
  • Item 3

Genummerd lijstje

  1. Item 1
  2. Item 2
  3. Item 3

Subtitel (H4)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus vel nulla id nulla Extern linkje Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum. Nam quam nunc, blandit vel, luctus pulvinar Intern linkje sodales eleifend quis vel mauris. Nulla hendrerit tincidunt ultrices. Quisque scelerisque tempus ligula, et facilisis augue luctus id. Dik gedrukte tekst Cras dui ipsum, vestibulum sit amet tellus in, pharetra pulvinar felis. Cursieve tekst Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.

Button

Curabitur porttitor libero eget pulvinar hendrerit. Nulla elementum aliquam condimentum. Praesent massa ante, dignissim sed metus sit amet, porttitor ultrices odio. Cras id lorem lacus. Nulla ultrices neque ac porta placerat. Quisque nisl ligula, condimentum eu porttitor sed, tincidunt non enim. Nulla nec dictum risus. Sed sollicitudin leo id purus iaculis efficitur. Donec sed augue laoreet, iaculis magna sed, aliquet dolor. Maecenas non aliquam nisl, eu dictum tellus.